Politik

Mälarkommuner i gemensamt kommunstyrelsemöte

1:08 min

Politiker från Enköping, Strängnäs, Eskilstuna och Västerås håller ett gemensamt kommunstyrelsemöte i Mariefred i dag. Tanken är att det ska bli mer tyngd i de frågor kommunerna är överens om.

Som exempel på viktiga frågor nämner Västerås kommunikationer mellan Västerås och Eskilstuna.

Enköping ger exempel på att bygga ut länsväg 263 mellan Enköping och Märsta, som många använder för att ta sig till Arlanda.

Frågan om kommunerna i Mälardalen ska vara med och betala ombyggnationen av slussen inne i Stockholm, väntas också diskuteras på det gemensamma kommunstyrelsemötet under måndagen.

Västerås socialdemokratiska kommunalråd, Ulla Persson, var med på mötet.

– Vi var överens om att det finns många områden som vi kan samarbeta kring. Sedan ska det konkretiseras och behandlas i respektive kommunstyrelse, så till våren träffas vi i Västerås för att se vilka samarbetsprojekt vi har inför framtiden, säger Ulla Persson.

Vad har Västerås att vinna på det här?

– Allt samabete har vi att vinna på i alla frågor, och just det här med infrastruktur och personalrekrytering, vi har ju ett gemensamt problem att rekrytera personal för framtiden. Kan vi samordna det och vidareutbilda vår personal gemensamt så tjänar vi alla på det, säger socialdemokraten Ulla Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista