Kent Sjöström, näringslivschef i Hallstahammar, visar en gång- och cykelbana på Södra Nibble som ska byggas om till bilväg för att underlätta för nya företag. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Nya vägar ska ge nyetableringar i Hallstahammar

Hallstahammars kommun hoppas på nya etableringar inom industri och handel och planerar nya vägar i två industriområden, för att underlätta för nya företag.

Det är två områden för handel och industri där kommunen planerar nya mindre vägar som leder fram till lediga tomter, detta för att underlätta för nya företagsetableringar.

En väg planeras i Eriksberg, söder om E18, vid infarten till Hallstahammar, och en i Södra Nibble, som ligger norr om E18 en bit in mot Hallstahammar.

Enligt Kent Sjöström, näringslivschef i Hallstahammar, har det de senaste åren kommit fler förfrågningar till Hallstahammars kommun från olika företag. Främst gäller förfrågningarna lediga lokaler, men sådana är det ont om, så mark är det kommunen kan erbjuda och han tror att Hallstahammars låga priser är en fördel.

– Och om man ser till kostnaderna för företagen att köpa mark så är det ju betydligt dyrare i tio minuter härifrån i Västerås jämfört med i Hallstahammar så att det är väl därför vi har en hel del markförfrågningar, säger Kent Sjöström.

Det är inte helt klart när de här båda vägarna kan börja byggas, alla politiska beslut är inte fattade ännu, men om allt går i lås och det blir som Kent Sjöström hoppas skulle båda gatorna kunna byggas redan under nästa år, tror han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".