Ett obesegrat Västerås Roedeers är klart för division 1-mästarnas slutspelsserie. Foto: Roedeers.se
Amerikansk fotboll

Obsegrat Roedeers till slutspel

"Vi kan vinna alltihop"
4:01 min

Västerås Roedeers vann även den sista matchen i den amerikanska fotbollens division 1 norra. Sundsvall Flames utklassades hemma på Arosvallen. Nu väntar division 1-segrarnas slutspelsserie.

Om det var något som pressade Västerås Roedeers inför den avslutande seriematchen mot Sundsvall Flames så var det eftermiddagens ihållande regn och följaktligen en tungsprungen plan.

Alltså inte resultatet, då serien som bekant redan var vunnen och Roedeers obesegrade.

Men tränaren Mikael Göranzon och hans manskap ville avsluta snyggt och såg till att få en bra språngbräda inför väntande slutspelsserie mot övriga division 1-segrare.

47-0 blev det mot Sundsvall Flames, efter bland annat två touchdowns av Philip Haag.

Hemmalagets försvarsspel imponerade och Sundsvallsspelarna kom ingen vart, medan Roedeers anfallsspel såg till att inkassera sju touchdowns och fem extrapoäng.

Nu går Västerås Roedeers in i en slutspelsserie med vinnarna från division 1 södra, Kristianstad Predators, och division 1 östra, Nyköping Baltic Beasts eller Karlskoga Wolves.

Roedeers inleder på hemmaplan mot Kristianstad den 22 september och avslutar borta mot segraren från division 1 östra den 29 eller 30 september.

Slutspelsserien spelas i enkelmöten och vinnaren tituleras bäst i division 1. Men för att spela i högsta serien, Superserien, krävs en ansökan hos och ett godkännande av förbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".