Kungsör

Död ved i Stallmästarehagen i Kungsör retar

"Kan inte förvänta sig park där det är skog"
3:00 min

I en insändare i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning i dag ställdes frågan om "insekter och växter är viktigare än tvåbenta skattebetalare". Detta med anledning av att ved ligger och skräpar på marken i ett skogsområde i Kungsör. 

Insändarskribenten "Boende på Blomstervägen i Kungsör" hänvisar till en två år gammal artikel i Bbl/AT, där kommunen påstås anse sig skyldig att spara ved till olika insekter.

Kommunekologen Christina Schyberg i Kungsör fick svara på insändarskribentens fråga om insekter är viktigare än skattebetalare.

-- Nej, det kan man väl inte säga.  Det är ju skillnad mellan ett parkområde och skog, säger Christina Schyberg. Det här är skog, och då är det en del träd som ligger på marken.

– Vi har röjt upp längs med cykelbanor och så, men vi kommer inte gå och plocka träd och grenar som faller till marken. En skog ser ut på det här viset, och skogen är till för både människor och djur, säger Christina Schyberg till P4 Morgon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".