1 av 3
För att spela turf behövs en mobil med GPS och gärna en cykel. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.
2 av 3
Magnus Sundin och Kenneth Carlsson. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.
3 av 3
Mobilen till vänster visar att Kenneth har tagit över zonen. Magnus mobil, till höger, visar att zonen är blockerad av Kenneth. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.
Tävling

Västeråsare anordnar turf-bonanza i helgen

"Många kör för att få motivation att motionera"
2:45 min

I helgen arrangeras en bonanza i Turf i Västerås. Turf är den senaste flugan som spelas med hjälp av en mobil med GPS. Spelet påminner om geocaching men istället för att med hjälp av GPS hitta undangömda skatter, ska man leta efter zoner och blockera dem. För varje zon man tar får man poäng och den som har flest poäng vinner.  

Till helgens tävling kommer ett femtiotal tävlande från hela Sverige. Men det kan bli fler eftersom ingen föranmälan krävs.

Bonanzan skiljer sig också från en vanlig turftävling. Den håller bara på i två timmar och zonerna kan man inte se förrän på tävlingsdagen.

- Vi är ute och testar av zoner nu under den sista veckan. Klockan 14:00 på lördag kommer det att dyka upp ett hundratal nya zoner som är synliga för vem som helst. Då kan man dyka in nånstans och plocka en zon och automatiskt vara med i tävlingen, säger Magnus Sundin som är en av arrangörerna till helgens bonanza.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".