"Bissen brainwalk" mot nya mål

4:50 min

Det kommer att bli en tredje upplaga av Bissens Brainwalk under våren 2013. Men insamlingen till Hjärnfonden har redan påbörjats då en stor del av idrottssverige har lovat att ge bidrag kopplat till sina prestationer.

Bandyspelaren Mathias "Bissen" Larsson från Köping drabbades för två och ett halvt år sedan av en kraftig hjärnblödning som förändrade livet totalt för honom.

Ett mål "Bissen" snabbt skaffade sig efter hjärnblödningen var att en dag kunna gå en mil runt Köping. Ett år senare var han redo och bjöd in vänner till promenaden. Förhoppningen var att alla skulle skänka 50:- till Hjärnfonden. Han döpte promenaden till "Bissens brainwalk".

Responsen var enorm och nu har insamlingen tagit skruv ordentligt. Via facebook har idrottsprofiler m fl lovat att ge pengar till forskningen om hjärnans sjukdomar kopplat till deras egna prestationer.

- Jag har snart slut på orden. Det här är helt fantastiskt. Det ger mig energi och får mig att kämpa vidare, säger Mathias "Bissen" Larsson till P4 Morgon.

Vi skänker pengar

* Filip Hammar 10 kr per träningspass fram till Bissen Brainwalk 2013
* Per Fosshaug 100 kr per gång han mot förmodan blir
hänvisad till läktaren
* Anders Svensson, Edsbyns IF 20 kr per straffräddning
* Petra Carlström Hasselgren 30 kr per poäng för KIS Bandy under säsongen

Hela listan hittar du på www.bissenbrainwalk.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista