Skytte

Claes Johansson kvar som förbundskapten

1:29 min

Claes Johansson från Köping får nytt förtroende som förbundskapten för det svenska lerduvelandslaget. En stor anledning till det är de svenska framgångarna under OS i London.

– Både SOK och förbundet tycker att vi hade ett bra koncept och upplägg som höll ända in och det är väl det som är orsaken till att påtryckningarna kom, säger Claes Johansson.

När Håkan Dahlby sköt hem OS-silvret så var det höjdpunkten i ett framgångsrikt olympiskt spel för de svenska lerduveskyttarna.

Förutom Dalhbys medlaj så var de unga talangerna, Therese Lundqvist, Stefan Nilsson och Marcus Svensson, alla väldigt nära att ta sig till final.

Claes Johansson vet att han i sin roll som förbundskapten bidrar med sin del i framgångarna.

– Jag jobbar att få ihop det hela till ett team som har ordning och reda omkring sig och som gemensamt fullföljer planläggningen. Sedan är det skyttarna som står där framme men de ska ha de bästa förutsättningarna och det tror jag att de hade den här gången.

Kontraktet som Claes Johansson har skrivit på gäller två år med möjlighet till ytterligare två år vilket i sådana fall skulle innebära att han följer med till OS i Rio 2016.

– Är det så att allt fungerar och att jag ser att ungdomarna bjuder till så är jag att beredd att ta i också och i så fall så är jag kvar till Rio. Det har jag lovat förbundet, säger Claes Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista