Madelene Backlund från tiden med Sala Silverstaden / Foto: Hasse Sjöström SR
Innebandy

Succé för Backlund i Rönnbytröjan

Backlund: "Satt där den skulle"
1:43 min

Madelene Backlund gjorde succé i debuten i Rönnbytröjan i segermatchen borta mot Linköping med 7-2. Hon gav sin nya klubb ledningen redan efter 30 sekunder.

Det var många i Innebandysverige som höjde på ögonbrynen när det för några dagar sen blev klart att Madelene Backlund skulle spela med Rönnby resten av säsongen.

I sin debutmatch så behövde hon bara 30 sekunder innan hon presenterade sig på allvar och satte 1-0 för sin nya klubb assisterad av Helena Lundqvist, radarpartnern från fjolårssäsongen i Sala Silverstaden.

Men efter det vände Superligans absoluta jumbo och var i ledningen med 2-1 innan Moa Schilström kvitterade innan den första pausen.

I den andra perioden tog Rönnby tag i matchen och gick ifrån till en tvåmålsledning och i den tredje kom ytterligare tre mål.

Förutom det tidiga målet så svarade Backlund för en fin assist till "Lunkan" och dessutom fastställde hon slutresultatet till 7-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".