1 av 2
Idéforum om Västerås idrottens framtid. Foto: Anette Fransson Västmanlands idrottsförbund
2 av 2
Idéforum om Västerås idrottens framtid. Foto: Anette Fransson Västmanlands idrottsförbund

Välbesökt möte om Västerås idrottsliv

"Hur ska vi behålla ungdomarna i idrotten?"
1:41 min

Hur lyfter vi tillsammans idrotten i Västerås? Det var den stora ingångsfrågan när idrottsföreningar och politiker och tjänstemän från Västerås stad träffades under måndagskvällen.

Det var Västerås stad som var initiativtagare till mötet. De ska ta fram en ny handlingsplan för idrott där man ska beskriva idrottens betydelse i samhället bland annat.

Närmare 100 personer från Västerås idrottsföreningar deltog och många ämnesområden vädrades. Bland annat diskuterades ledarutbildningar, samarbete, sponsring, idrottsanläggningar och bredd och elitsatsningar.

Vänsterpartisten Per Lithammer var nöjd med kvällen.

- Det fanns en bred vilja och det var skönt att få vara delaktig i.

Nöjd var också Stefan Brandberg som jobbar som idrottsstrateg på Västerås stad.

- Syftet var att vi skulle ha en framtidsdiskussion och det lyckades vi med. Vi ställde oss frågor som vad vi är stolta över idag och vad kan bli bättre.

Vilken blev den mest laddade frågan?

- Det är hyror kontra bidrag. Vi har en modell i Västerås med höga planhyror men också höga bidrag. Om vi ska fortsätta ha det så får vi fortsatta diskutera.

p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".