1 av 3
Längre tid att betala parkeringen i de nya parkeringsautomaterna. Foto: Inga Korsbäck/SR
2 av 3
De nya parkeringsautomaterna vid sjukhuset i Västerås ska ses över. Foto: Inga Korsbäck/SR.
3 av 3
Två parkeringsautomater vid parkeringen utanför stora ingången vid sjukhuset i Västerås är för lite tycker besökare . Foto. Inga Korsbäck/Sveriges radio.
LANDSTINGET/VÄSTERÅS

Långa köer vid sjukhusparkering irriterar

"Den här tar längre tid"
1:11 min

De nya parkeringsautomaterna vid sjukhuset i Västerås skapar irritation. Vill man betala med kontokort måste man dra kortet i samma automat när man parkerar och när man åker därifrån. Nu tar det längre tid än tidigare att betala.

Siv Björklund är en av flera besökare som är irriterade över hur det fungerar idag:

– Det är lite irriterande för jag ska bara in fem minuter för jag ska hämta min syster som blir utskriven. Då tänkte jag att det ska väl gå snabb,t men inte.

Ja, det är nästan minst femton personer som står och väntar?

– Ja, jag har haft max tre personer framför mig när det var den gamla automaten, den här tar längre tid. Nu står det särskilt att in- och utcheckning är i samma automat, förut kunde man ta en annan också, säger Siv Björklund.

De nya parkeringsautomater som funnits sedan en månad tillbaka vid sjukhuset i Västerås är en källa till irritation; det tar längre tid att betala och köerna är stundtals långa och då särskilt under besökstid.

Nu på torsdag kommer ansvariga inom landstinget att ha ett möte för att lösa situationen.

– För det är ett jätteproblem. säger Mats Gullbäck, chef vid landstingets servicecenter.

Olika lösningar finns, men att gå tillbaka till det gamla systemet kan bli svårt eftersom bankerna vill ha maskiner som inte går att skimma och som är säkrare, enligt Mats Gullbäck.

Ett annat alternativ kan vara att sätta upp fler parkeringsautomater vid parkeringsplatserna, och det är något som Siv Björklund vill ska finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".