1 av 5
Lars Wallin bland några av de scenkläder han skapat under åren. Foto: Natalie Caballero Löf/Sveriges Radio.
2 av 5
Några av kreationerna från utställningen Lars Wallin - Fashion Stories. Foto: Natalie Caballero Löf/Sveriges Radio.
3 av 5
Brudklänningar gjorda av Lars Wallin. Foto: Natalie Caballero Löf/Sveriges Radio
4 av 5
Skiss över klänning. Foto: Natalie Caballero Löf/Sveriges Radio.
5 av 5
I förgurnden syns två färdiga klänningar och i bakgrunden provklänningarna i bomull. Foto: Natalie Caballero Löf/Sveriges Radio.
Utställning

Lars Wallin ställer ut i hemstaden Västerås

3:41 min

I dag är det vernissage för utställningen Lars Wallin - Fashion stories. En utställning med kreationer och skisser av Lars Wallins 20-åriga verksamhet som designer. Utställningen har tidigare visats på bland annat Waldemarsudde i Stockholm, men nu är det dags för Lars Wallins hemstad Västerås.

I ungefär tre veckor har det på Västerås konstmuseum satts upp montrar med 90 dockor klädda i kreationer av Lars Wallin. Men det är inte bara det färdiga resultatet som visas upp. 

– Lite av syftet med utställningen är att skapa en förståelse för hantverket. I början av utställningen får man följa ett plagg från skisserna i mitt kladdblock till det färdiga resultatet, säger Lars Wallin.

Av 170 kreationer, som fanns med på utställningen på Waldemarsudde, kommer totalt 90 att visas i Västerås.

– Jag hade inte tänkt att det skulle bli en turné från början. 170 plagg blev lite för ohanterbart i turnéskala så därför har jag skurit ner den. Så det här är verkligen mina favoriter, säger Lars Wallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista