Gul rök från metallåtervinning vid Bäckegruvan oroar de boende i Bäcka utanför Riddarhyttan. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
RIDDARHYTTAN

Politikers behandling av störande metallåtervinning dröjer

Igår togs företaget IL Recyclings verksamhet vid Bäckegruvan i Riddarhyttan upp i Miljö- och byggnadsnämnden i Skinnskatteberg. De boende i området har ju klagat på buller och rök från metallåtervinningen medan företaget vill ta emot ännu mer metallskrot. Men innan politikerna kan ta några beslut måste ärendet beredas.

Trots att politikerna krävt en åtgärdsplan för att minska bullret från IL Recycling har ingen sådan lämnats in.

Däremot har företaget ansökt om att få ta emot ännu mer metallskrot: 50 000 ton om året.

Idag har man tillstånd att ta emot 10 000 ton, men det är en gräns som företaget har överskridit flera gånger om, enligt uppgifter från företaget självt till P4 Västmanland.

Igår diskuterade politikerna i Miljö- och byggnadsnämnden i Skinnskatteberg IL Recyclings verksamhet, men bara under punkten "övriga frågor".

Ärendet måste beredas innan man kan fatta ett beslut.

På nästa nämndmöte, i mitten av december, ska man behandla IL Recyclings verksamhet vid Bäckegruvan i Riddarhyttan.

Nämndordföranden Sheila Imamovic-Skog (MP) säger till P4 Västmanland att hon vill ha mer information om de problem som har varit kring verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".