Ett smörgåsbord av föreläsningar i hållbarhet

"Vi hoppas det ska komma många utifrån"
5:49 min

I dag anordnade Mälardalens högskola 14 föreläsningar på 15 minuter vardera. Höstens kanske trendigaste ord var temat för dagen - hållbar utveckling.

Föreläsningarna, som hade temat hållbarhet inom olika områden, riktade sig till högskolans studenter, personal och allmänheten. P4 Förmiddag ringde upp och pratade med jämställdhetsstrategen Kenneth Melin i fikapausen.

– Även om man är student eller jobbar här så vet man inte alltid vad som pågår i andra delar av skolan, därför vänder vi oss även till människor internt, men vi hoppas också att det ska komma många utifrån och lyssna, säger Kenneth Melin.

Under dagen hade åhörarna möjlighet att lyssna till en rad olika föreläsningar om allt från teknisk miljöforskning och integrationspolitik, till samtalets helande kraft.

Doktorander, professorer och personal på skolan föreläste, och det är inte första gången högskolan arrangerar föreläsningar av det här slaget. För ett par år sedan var temat jämlikhet, i år valde man jämställdhet för att det är ett lite bredare begrepp och rymmer mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".