Ulla Persson, socialdemokrat och ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Sveriges Radio.
Västerås

S säger nej till trängselskatt på Erikslund

1:46 min

Ulla Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås, håller med om att trafiksituationen på Erikslund inte är bra, men vill inte införa trängselavgifter.

– För mig är det så främmande så att jag tycker att de kan få motivera det för jag tycker inte att jag kan ta det på fullt allvar för i min sinnesvärd så finns inte det förslaget.

Ulla Persson som är kommunstyrelsens ordförande i Västerås säger att hon visserligen kan hålla med om att trafiksituationen på Erikslund inte är bra idag men att införa trängselavgifter inte är en bra idé:

– Trängselavgifter det brukar man ha i centrala delar av städerna när man inte vill att folk ska åka in där. Jag menar Erikslund som är ett regionhandelsområde i Västerås jag tror att gfolk skulle uppleva det som en fientlig handling om vi krävde att de skulle betala när de kommer från andra kommuner för att handla på Erikslund, så att nej, säger Ulla Persson.

Anledningen till att miljöpartiet vill att trängselavgifter ska införas är den problematiska trafiksituationen på Erikslund. Och man har en förhoppning att även andra handlare ska kunna dra nytta av en trängselskatt. Magnus Edström är kommunalråd för miljöpartiet:

– Det förs en diskussion om att cityhandeln har det svårt och att man har svårt att konkurrera med gratisparkeringen på erikslund så att om man kunde få över en del av de som handlar nere på erikslund till city så tror jag att det skulle vara väldigt bra, säger Magnus Edström.

Ulla Persson säger istället att det är andra trafiklösningar som ska till för att lösa trafiksituationen på Erikslund. Bland annat så bygger man ut västerleden.

– Det traskar på, vi har beslutat att vi ska ta fram en detaljplan och finansieringsplan under 2013 för förlängingen av västerleden men man måste både ha samråd och uställning på vägar också, säger Ulla Persson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista