Västerås

Västerås ska locka olika aktörer till staden

"Vi ligger efter"
1:25 min

Nu ska Västerås lägga in en ny växel vad gäller att göra staden till en attraktiv ort för besöksnäringen. Det ska de göra med det nybildade Västerås Convention Bureau.

Det är bland andra Västerås Stad, Landstinget och Länsstyrelsen som tillsammans med privata aktörer som stadens hotellnäring står bakom denna satsning som ska lyda under stadens marknadsföringsbolag, Västerås och Company.

Conny Petrén är näringslivsdirektör och han säger att det är en långsiktig satsning, först och främst gentemot norra Europa för att få hit olika aktörer.

Västerås Convention Bureau, är ett projekt på tre år som alltså ska få ordentlig fart på besöksnäringen i Västerås. Projektet kostar en och en halv miljon kronor per år där det offentliga står för dryg en miljon kronor.  

Att det offentliga och den privata samarbetar på det här sättet är egentligen ingen nytt i Sverige, så Västerås är inte först på banan säger Conny Petrén.

Han säger att de flesta liknande kommuner redan har snarlika arrangemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".