ISHOCKEY

Viktig seger för Västerås

2:52 min

Västerås vann den mycket viktiga matchen mot gästande Karlskoga med 2-0. VIK tar därmed över tredjeplatsen i hockeyallsvenskan och kampen om en direktplats till kvalserien fortsätter.

Västerås fina form håller i sig och laget tog sin sjätte raka seger i hockeyallsvenskan när Karlskoga besegrades med 2-0.

Karlskoga började matchen klart bäst och vann skotten i första perioden med klara 15-2. Lasse Johansson i hemmamålet storspelade och räddade Västerås många gånger.

Med sitt fjärde mål på två matcher gav David Lundbohm Västerås ledningen i inledningen av den andra perioden som var mycket jämnare än den första spelmässigt.

Efter målet blev det också bättre fart i matchen och båda lagen skapade flera bra målchanser men både Johansson och gästernas målvakt Joel Gistedt storspelade.

Den sista perioden var även den jämn med liten fördel Karlskoga men hemmalaget skapade flera chanser även dem.

Karlskoga tog ut målvakten i slutet av matchen och det slutade som det så många gånger brukar göra att det istället för kvittering blir mål i öppen målbur. Brady Leisenring avgjorde matchen och VIK inkasserade tre mycket viktiga poäng i jakten på en direktplats till kvalserien.

Eftersom Leksand vann borta mot Djurgården så är nu Västerås två poäng före Karlskoga och tre före Djurgården. Fyra omgångar återstår.

Det måste också nämnas att Karlskoga inte gjort ett enda mål de senaste tre matcherna.

VIK Västerås-BIK Karlskoga 2-0 (0-0,1-0,1-0)

Målskyttar VIK: David Lundbohm, Brady Leisenring.

Publik: 4135