1 av 5
Jan Jäder näringslivschef, Lena Berglund kommunchef och kommunalrådet i Skinnskatteberg, Lars Andersson (S) kom med blomma till Skogsmästarskolans prefekt Torgny Söderman. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
2 av 5
En blomma till Skogsmästarskolans personal från kommunen. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
3 av 5
Kent Östberg i Skinnskatteberg är lättad över att Skogsmästarskolan inte flyttas från orten. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
4 av 5
Skogsmästarskolan Skinnskatteberg. Foto: Inga Korsbäck/SR.
5 av 5
Masse Diab serverar dagens lunchgäster, varav några kom från Skogsmästarskolan. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.

Lättnad i Skinnskatteberg efter beslut om Skogsmästarskolan

0:58 min

Glädjen och lättnaden är stor i Skinnskatteberg, efter beskedet att Skogsmästarskolan blir kvar. Idag uppvaktades Skogsmästarskolans prefekt Torgny Söderman av en delegation från kommunen, med kommunarådet Lars Andersson (S) i spetsen.

Det var styrelsen för SLU, Sveriges lantbruksuniversitet som fattade beslutet, ett beslut som gladde butikschefen Kent Östberg:

– Jag tyckte att det kändes jättehärligt igår när man hörde det här, för oss och för hela bygden betyder det mycket, det gör det, säger Kent Östberg.

Just skolans betydelse för servicen på orten det var något som det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Andersson lyfte fram när han idag besökte skolan för att gratulera personalen efter styrelsen beslutet:

– Det var oerhört glädjande igår när jag fick det här beskedet att SLU fattat det här beslutet. Det här betyder väldigt mycket för Skinnskattebergs kommun att Skogsmästarskolan får vara kvar.

– Det handlar ändå om 150 elever som går här i tre årsskurser och en personalstab som blir kvar. Det blir ju en kring verksamhet i kommunen som betyder mycket. För näringsidkare som allt från pizzabagare till taxi och affärer och så vidare så det här är väldigt roligt.

Kocken Masse Diab som är en av flera på orten som är beroenda av Skogsmästarskolan var mycket lättad över beskedet att Skogsmästarskolan blir kvar i Skinnskatteberg:

– Ja vi var jätteglada, vi var mycket ledsna att de skulle lämna. Det kommer mycket gäster från hela Europa och vi får mycket gäster så det var bra att de fortsätter här i den lilla byn, säger Masse Diab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista