Norberg

Norbergsborna vill ha lekplats vid kvarteret Stockrosen

1:29 min

En omröstning om var den planerade lekparken i Norberg ska byggas avslutades i går. Åttio procent av de som röstade valde alternativet Stockrosen.

Turerna kring lekparken har varit många. Politikerna beslutade först att bygga den vid Norbergsån, nära centrum, men efter många protester valde kommunen att lyssna på höra hur Norbergsborna själva vill ha det.

Ungefär 1600 personer, en tredjedel av de röstberättigade, deltog i omröstningen som genomfördes via nätet. De hade tre alternativ att välja på och Stockrosen, som ligger en bit utanför de centrala delarna, vann alltså överlägset.

– Jag har aldrig förordat Stockrosen. Jag ser inte fördelarna med det alternativet. Men vi har bett Norbergarna om deras åsikt och det måste vi ta till oss, säger Åsa Eriksson (s), kommunstyrelsens ordförande.

Det finns misstankar om oegentligheter. Flera hundra röster ska ha kommit från några få IP-nummer. Men även utan de rösterna skulle Stockrosen ha fått flest röster.

I april ska kommunstyrelsen slutgiltigt avföra var lekparken ska byggas.

– Vi har gjort undersökningen för att få ett bredare beslutsunderlag och självklart måste vi ta hänsyn till det som har framkommit.