Köpingspolisen ger tips och råd om uppförande på nätet

4:41 min

Polisen i Köpings närpolisområde arbetar aktivt för att upplysa unga om vad som är rätt och fel på nätet. En person jobbar heltid med att prata med unga om såna här frågor. Frågan är just nu aktuell efter att en nätfilm med en påstådd misshandel på en Köpingsskola lagts ut på nätet.

Den uppmärksammade filmen av en misshandel på Scheeleskolan i Köping som vi tidigare har berättat om och som spreds ut på nätet i fredags förra veckan kan vara på låtsas.

Just nu utreder polisen den påstådda misshandeln för att reda ut vad som egentligen har hänt och om det skedde på riktigt eller inte. Filmen fick stor spridning på internet, bland annat på en främlingsfientlig sajt.

– En person inom närpolisområde Västra Mälardalen arbetar bland annat förebyggande genom att prata om olika företeelser som är aktuella i samhället. En fråga som just nu är högaktuell är just internet och vad man gör och borde göra där, säger Anton Breznik, biträdande närpolischef i Västra Mälardalen.

– Det jag gör eller säger kan ju faktiskt vara en brottslig handling, att till exempel uttala sig negativt mot någon eller säga något som kan bli till ett hot eller någon annan brottslig handling måste man vara väldigt medveten om. Och det är just medvetenheten som vi kan hjälpa ungdomarna att förstå, säger Anton Breznik.