INNEBANDY

Skiftjobb gör att Stefan Lindgren tar timeout som Rönnbys huvudtränare

Västeråslaget Rönnby, som spelar i damernas Superliga i innebandy, blir av med sin huvudtränare Stefan Lindgren. Han tar "timeout" med omedelbar verkan. Orsaken är att Lindgren ska börja jobba skift på sitt arbete och att det inte går att kombinera med att vara tränare på högsta elitnivå.

– För att laget skall kunna prestera max i slutspelet behöver de kontinuitet och full uppbackning som jag tyvärr inte kan bidra med under den situation som råder för tillfället, säger Stefan Lindgren i ett pressmeddelande.

Med de nya arbetstiderna skulle han missa för många träningar och ett antal matcher inför och under slutspelet. Han säger att det för tillfället inte går att få ihop pusslet med familjen, jobbet och att vara tränare på elitnivå.

– Situationen som uppstått är jätteolycklig men oundviklig då jobbet och familjen går först, säger Stefan Lindgren.

– Just nu för jag samtal med Rönnbys sportgrupp om vad jag kan bidra med under min "timeout" från tränarrollen.

Beslutet om Stefan Lindgrens timeout har tagits i samråd med klubben, enligt Rönnbys sportchef Bo Hägglöf:

– Efter att vi suttit ner och pratat om den uppkomna situationen för Stefan så kom vi fram till att det här var bäst för stunden både för Stefan och Rönnby IBK.

Klubben hoppas kunna få nytta av Lindgrens kunskaper även fortsättningsvis.

– Det är naturligtvis olyckligt att vi tappar en tränare i detta skede på säsongen. Nu hoppas vi kunna få nytta av Stefans kunskaper runt andra sysslor i vår elitverksamhet, säger Bo Hägglöf.

Fyra matcher återstår för Rönnby, som nu ligger femma i Superligans tabell, innan slutspelet börjar.

I morgon väntar bortamatch mot Falun, som ligger sjua i tabellen.