Campingen på Björnön kan bli kvar

3:04 min

Västerås Husvagnsklubbs camping i naturreservatet på ön Björnö i Västerås skulle tömmas och läggas ner i sommar. Nu ser det ut som om campingen trots allt kan bli kvar; Moderaterna har skrivit en motion på tvärs mot det rådande beslutet om nedläggning. 

Att Västerås Husvagnsklubb ser ut att få medvind när motionen efter snabbutredning kommer upp i kommunfullmäktige i vår bekräftas av Anders Teljebäck (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Min bedömning är att det finns en stor politisk majoritet för att husvagnsklubben ska kunna vara kvar. Nu krävs det ju ett beslut så småningom under våren, och det är ganska rimligt att det blir ett beslut eftersom de (husvagnsklubben) är uppsagda till halvårsskiftet, säger Anders Teljebäck.


Beslutet att lägga ner campingen togs under den borgerliga alliansens tid vid makten i Västerås. Anledningen var att badstranden skulle byggas ut och att campingen ansågs inkräkta på allmänhetens tillgång till området.
När den borgerliga alliansen i stället kom i opposition ändrade sig Moderaterna och ville låta campingen vara kvar.

– Vi har varit ute och tittat på Björnön och sett att det borde gå att kombinera en mindre camping med det rörliga friluftslivet, sa oppositionsrådet Elisabeth Unell (M) då, i april 2012.

Nu har hon skrivit en motion om att låta campingen vara kvar tillsammans med partikollegan Olle Bröms.