VästeråsIrsta kan få ett extraliv

Med fem matcher kvar att spela av handbollens elitserie så ligger VästeråsIrsta på sista plats vilket betyder nedflyttning till allsvenskan. Men även om de hamnar där behöver det inte betyda att det är kört.

Igår kom TT med uppgifter om att Hammarby är i akut behov av pengar för att klara elitlicensen till handbollselitserien nästa säsong. Hammarbys ekonomiansvarige Sören Storm säger att det rör sig om cirka 1,5 miljoner kronor som de behöver få in.

Skulle det bli så att Hammarby inte beviljas elitlicens av liganämnden efter deras möte i mitten av mars så betyder det att det lag som kommer sist i elitserien får en chans att kvala sig kvar elitserien.

I dagsläget är det VästeråsIrsta som ligger på den platsen men med bara en poäng upp till Aranäs och Skånela på kvalplats. Imorgon kväll möter VästeråsIrsta just Skånela på hemmaplan och har då chansen att klättra upp på en kvalplats.

Andreas Jansson som är sportchef för VästeråsIrstas herrar hoppas att de ska klara sig kvar av egen kraft men att besluten om elitlicens kan komma att bli en extra livlina.