HANDBOLL

VästeråsIrsta måste lämna Bellevue

1:43 min

Handbollsföreningen VästeråsIrsta måste flytta sin ungdomsverksamhet från idrottshallen på Bellevue. Hallen ska byta inrikting och istället fokusera på racketsporterna, enligt hallens ägare. Föreningen har flera gånger kritiserat statusen på hallen, men ansvariga på Bellevue säger att kritiken inte har något med beslutet att göra.

– Dialogen har varit öppen och rak. De har konstaterat att hallen behöver en ny inriktning och har då sagt upp avtalet, säger Peter Bamberg, kanslichef för VästeråsIrsta.

Är du förvånad över beslutet?

– Både och. Vi är ju ändå en kund som varit där hos dom i några år och naturligtvis genererat pengar åt dom. Jag förstår ju att de vill hitta en ny inriktning som kan ge bättre ekonomi, säger Peter Bamberg till P4 Västmanland.

VästeråsIrsta kommer alltså att få se sig om efter nya lokaler att utöva handboll i och även kommunal skolverksamhet kommer att behöva en ny lösning i och med ändringen i Bellevue.

För VästeråsIrsta rör det sig om 25 träningstimmar september till april och runt 700 matcher på helgerna.

För en månad sedan rapporterade vi om att VästeråsIrsta flera gånger framfört kritik mot den privata fastighetsägare i Bellevue.

Kritiken gäller absorbentplattorna i taket, som ramlat ner och de aluminiumprofiler de är fästa i som lossnat.

Men den kritiken har inte något med beslutet att ändra inriktning att göra, säger Leo Mylläri, extern vd för Bellevuestadion:

– Absolut inte. Vi har känt att vi måste få ihop en bättre rörelse.

VästeråsIrstas Peter Bamberg vet inte om att deras kritik har spelat någon roll i beslutet:

– Både och, jag tror inte det egentligen, men man vet ju aldrig.

Hur är relationen mellan er nu?

Inga som helst problem. Vi utnyttjar Bellevuehallen till Irstablixten i april så jag ser inga problem, säger Peter Bamberg, kanslichef för VästeråsIrsta.

– Inga problem. Jag har inga som helst krångligheter. De vet själva att de har en hall som vi har hyrt ut och nu kommer kommunen att fixa en hall åt dem, säger Leo Mylläri, extern vd för Bellevuestadion.

Mylläri säger att ändringen av Bellevue ska vara klar till hösten.

Från och med den 31 maj kommer VästeråsIrsta inte längre att ha tillgång till Bellevue.