Återstår om VIK Hockey får jubla efter matchen mot Karlskrona. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Västerås

Nu gäller det för VIK Hockey

1:28 min

Under lördagen ska det avgöras om VIK Hockey tar en direktplats till kvalserien till elitserien eller om de måste försöka ta sig dit via play off. Sistaplacerade Karlskrona på bortais är sista hindret i grundserien.

– Hade vi vetat att vi hade haft en sådan här chans tidigare under säsongen inför sista matchen så hade vi sagt att det vore underbart att ha den. Det är bara att tuta och köra, säger VIK Hockeys Jonte Berg som inte tänkt något på att VIK förra året föll på mållinjen efter att ha haft häng på kvalplatsen in i det sista.

VIK Hockey möter alltså Karlskrona i sista omgången och har allt i sina egna händer. Två poäng räcker för att VIK ska ta sig till kvalserien men det kan även gå vägen vid förlust då jagande Karlskoga och Djurgården samtidigt måste ta in poängen på VIK.

Men det är inga lätta matcher för något av de tre lagen. VIK har en lång resa till Karlskrona samtidigt som Djurgården också måste åka långt för att möta Asplöven. Karlskoga har ett tufft derby mot Örebro på schemat.

– Det är det som är hockey, det är därför det är så kul. Det är bara att gå ut och köra, säger VIK Hockeys Jonte Berg.

– Vi vet om hur de spelar och vi kan bara påverka vårat eget resultat. Vi ska göra en jättematch, säger tränare Joakim Fagervall.

VIK Hockeys framfart har gjort att laget är på mångas läppar i länet och det är bara positivt enligt Jonte Berg.

– Det är jättekul. Jag vet ju själv hur det är eftersom jag själv är från Västmanland från början och man har ju alltid sett upp till VIK. Vi vill ju mer än gärna ta oss till kvalserien så att vi kan bjuda publiken på kvalseriehockey, säger Jonte Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista