1 av 2
Några av de sportlovslediga barn som under fredagen var med och tävlade i pulka-VM på Bäckby. Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio
2 av 2
Det var full fart i backen när Bäckby fritidsgård anordnade pulka-VM under fredagen. Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio
Västerås

Pulka-VM roade sportlovslediga barn

6:14 min

På fredagen anordnade Bäckby fritidsgård vad man kallar inofficiella pulka-VM i en av bostadsområdets snöbeklädda kullar.

Tävlingen handlade inte om att på snabbaste tid ta sig ner för den cirka 40 meter långa backen, utan istället om att i två åk försöka åka så likvärdigt som möjligt. Västerås samtliga fritidsgårdar hade bjudits in för tävla på lekfulla villkor under sportlovets sista vardag, och när P4 Västmanland var på plats fanns ett 40-tal leksugna barn och ungdomar på plats.

Stefan Nordin, är en av arrangörerna bakom evenemanget och han tycker att det är viktigt arrangera vettiga aktiviteter för ungdomarna.

– Det är superviktigt att barnen har något roligt att göra. Vitsen med hela pulka-VM är att det ska vara lagom svårt och roligt för alla. Vi har försökt göra banan utmanande men inte för snabb.

En av ungdomarna som ställde upp i tävlingen var Seif Nour och han tyckte delar av banan var svår och att det är viktigt med rätt teknik.

– Det är jättekul, men man måste använda händerna för att kunna svänga ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista