VästeråsIrstas sportchef Andreas Jansson. Foto: Helena Lund/SR.
Handboll

Sportchefen tycker VästeråsIrstas säsong är godkänd

"Spelat som förväntat"
3:55 min

VästeråsIrstas herrar har det väldigt tungt i elitserien just nu. Med tre omgångar kvar att spela ligger laget på nedflyttningsplats och formen är usel. Men herrlagets sportchef tycker att säsongen ändå är godkänd.

– Vi har presterat ungefär den handboll som vi förväntat oss i många matcher och jag är nöjd med hur verksamheten bedrivits, säger VästeråsIrstas sportchef Andreas Jansson.

– Jag tycker vi har gjort en godkänd säsong efter våra förutsättningar och kan vi knipa en kvalplats så kommer vi vara helnöjda med det.

Trots att VästeråsIrsta kört fast i botten av tabellen och haft några riktiga formsvackor så har inte klubben agerat och tagit in några förstärkningar under säsongen.

Men enligt Andreas Jansson så har dom försökt.

– Vi tittade på det framför allt under januariuppehållet och hörde med de kontakter vi har men vi hittade inget som gick ihop med de önskemål vi hade och de ekonomi vi har.

Förutsättningarna inför slutomgångarna är att VästeråsIrsta måste ta sig förbi Aranäs för att få spela kvalserien.

En uppgift som blev ännu svårare då Aranäs under tisdagkvällen vände och vann borta mot topplaget Guif.

Även om Andreas Jansson fortfarande hoppas att dom fixar en kvalplats så menar han att det inte är någon katastrof om dom åker ur.

– Absolut inte. Det kommer väl förstöra en del av de kortsiktiga planer vi har men vi har en långsiktig plan sedan vi slog ihop föreningarna och vill utveckla herrhandbollen till samma nivå som damerna är på.

– Blir vi kvar i elitserien nästa år är det jättebra, men hamnar vi i allsvenskan så kommer vi klara det jättebra också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".