1 av 3
Här i vårdcentralens lokaler ska kommunens förvaltningar flytta in. Foto: Camilla Olsson/SR
2 av 3
Landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S) Foto: Elza Zandi/Sveriges Radio
3 av 3
Per-Olov Rapp (S), kommunalråd i Sala. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Sjukvård

Nytt sjukhus planeras i Sala

Landstinget: Betydligt bättre vårdlokaler
4:10 min

Ett nytt sjukhus ska byggas i Sala, och den gamla sjukhusbyggnaden ska göras om till bostäder. Detta enligt en överenskommelse mellan de styrande rödgröna partierna i landstinget och Socialdemokraterna i Sala.

Enligt överenskommelsen ska landstinget bygga en helt ny sjukhusbyggnad som ska stå klar 2016.

– Idag har vi tomställda lokaler i gamla sjukhuset som kostar sju miljoner per år till ingen nytta. Nu bygger vi ett nytt sjukhus, vi får mindre kvadratmeter än vad vi har idag och vi får förhoppningsvis betydligt bättre lokaler och arbetsmijö för våra anställda, säger Denise Norström, socialdemokratiskt landstingsråd.

Sala kommun ska köpa den gamla sjukhusbyggnaden och göra om den till centrumbostäder. I vårdcentralens lokaler ska kommunen flytta in de kommunala förvaltningarna.

Vem och vilka som kommer att bygga bostäder i den gamla sjukhusbyggnaden är inte klart, enligt kommunalrådet Per-Olov Rapp (S) i Sala. Han kan heller inte svara på hur mycket det hela kommer att kosta Sala kommun.

– Kommunen har ju jobbat med den här frågan sedan två år tillbaka när vi gjorde den här avsiktsförklaringen så vi har ju en del fakta, men att gå in i detaljer just nu det tror jag är lite för svårt, säger han till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".