Christer Eriksson (C) kommunpolitiker i Sala är kritisk till bristen på information när det gäller planerna för sjukhusområdet i kommunen. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
kommunpolitik

Centerpartiet kritiskt till brist på information om sjukhusbygge i Sala

"Inte funnits någon som helst dialog"
1:48 min

Oppositionen i Sala har inte blivit informerad om landstinget Västmanlands planer på ett nytt sjukhusbygge för 200 miljoner kronor i Sala. Uppgörelsen mellan Socialdemokraterna i kommunen och den rödgröna majoriteten i landstinget kom som en överraskning.

Landstinget Västmanland vill bygga nytt sjukhus i Sala. I lokalerna ska bland annat två vårdcentraler och vårdavdelningar rymmas. 2016 ska det vara klart och det till en kostnad av 200 miljoner kronor.

Det här har landstinget och Sala kommun kommit överens om. Men för den borgerliga oppositionen kom det som en överraskning, säger Christer Eriksson, gruppledare för Centerpartiet i Sala.

Men det är inte bara bristen på information från Socialdemokraternas sida som han är kritisk till.

– Jag blev förvånad utifrån att det inte har funnits någon som helst dialog om det här, politiskt i kommunen, säger Christer Eriksson.

Christer Eriksson frågar sig också vad kostnaden kan komma att bli för kommunen om man köper fastigheterna av landstinget.

– Det finns driftkostnader för det här huset på mellan sju och åtta miljoner kronor och det finns risk att vi blir sittande med Svarte Petter för hela detta hus om vi inte kan hitta en alternativ lösning, säger Christer Eriksson.

När det gäller Socialdemokraternas avsikt, att bygga centrumnära bostäder i den gamla sjukhusbyggnaden så är Christer Eriksson inte emot det, men det är inte kommunen som ska bygga, menar han.

– Att kommunen skulle bygga om det till bostäder ser jag inte som ett realistiskt alternativ. Jag är absolut emot det, säger Christer Eriksson.

Hur mycket det hela kommer att kosta kommunen, kan inte det socialdemokratiska kommunalrådet Per-Olov Rapp svara på idag.

Per-Olof Rapp kan inte heller idag ge några svar när det gäller vem eller vilka som ska bygga bostäderna i den gamla sjukhusbyggnaden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".