P4 Förmiddags programledare Martin Vare och trädgårdsmästare Per Bürger hjälper dig att förbereda sommarträdgården inomhus. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Trädgård

Hög tid att börja odla trädgården inomhus

"Går lika bra med kruka och plastpåse"
5:15 min

Även om vårsolen tittar fram är det fortfarande för kallt att plantera utomhus. Men det är hög tid att förbereda rabatten inomhus. P4 Västmanlands trädgårdsexpert Per Bürgers tipsar om hur du gör ditt eget lilla växthus av en vanlig plastpåse

För att grödorna så småningom ska prunka ordentligt krävs en varsam start, gärna med ett skyddande hölje, en sorts kuvös.

Och alla goda råd är inte dyra. Du som inte vill köpa ett miniväxthus kan göra ditt eget.

– Ett miniväxthus är bara en förenkling av en verklighet. Det går lika bra att sätta en kruka på fönsterbänken och trä över en plastpåse som man gör litet lufthål i, säger P4 Västmanlands trädgårdsexpert Per Bürger.

Kruxet blir när man ska vattna. Det blir litet svårt att komma åt. I det fallet har de färdiga miniväxthusen fördelar. Vissa är till och med utrustade med små ventiler för att släppa in bakom mycket luft.

nyheterna.vstm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".