Vik Hockey. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Västerås rustar för hockeyfest

Sportsnackspanelen: Inget talar emot VIK Hockey i kvalserien

"De har ett helt lag"
6:46 min

VIK Hockey säkrade sin direktplats till kvalserien i helgen och nu är frågan hur det kommer gå för dem i serien egentligen. Det finns både fördelar och nackdelar enligt Sportsnacks panel. 

– Nu kommer det gå bra tror jag. Efter NHL-spelarna försvann så var det ju en liten dipp men efter det har det sett förhållandevis riktigt bra ut, säger Olle Wiberg, VSK-profil. 

Han får medhåll från de andra i panelen. Christer Brostedt, ordförande i Västerås idrottsallians, tror att laget har ett bättre läge i år än tidigare. 

– Förr om åren när de gått vidare så har de spelat i förkvalserien och då tror jag att de varit ganska nöjda med att komma till kvalserien. Men idag när man träffar killarna så är de absolut inte nöjda med vad de har presterat hittills utan det är ett jädra go i dem, säger han. 

Även om VIK Hockey har ett bättre läge än mågna tidigare år så finns det också risker. 

– Förlorar Västerås första matchen borta mot Rögle sen har man nästan en lite måste-match hemma mot Timrå. Har vi två förluster där så är det ett helt annat läge, säger Johan Bengts, sportjournalist på P4 Västmanland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".