Patrik Berglund har gjort flest mål i NHL av svenskarna. Foto: AP Photo/ THE CANADIAN PRESS,Darryl Dyck
Ishockey

Patrik Berglund öser in mål i NHL

Det går bra för västeråsaren Patrik Berglund i NHL. I natt gjorde han sitt 13:e mål för säsongen då hans St Louis visserligen förlorade mot Anaheim. Därmed är han den bästa målskytten i NHL bland svenskarna.

Patrik Berglunds klubba var het i höstas när han under NHL-konflikten sköt 20 mål för VIK Hockey i allsvenskan. Och klubban är fortsatt lika het i NHL.

När halva av den förkortade säsongen är avverkad så har "Bulan" svarat för 13 mål vilket är bästa av alla svenskar och det har bidragit till att hans S:t Louis ligger på rätt sida slutspelsstrecket.

– Känslan är bra men det är också mycket tur inblandat. När man är het så studsar ju pucken fram till en vart man än åker, säger Patrik Berglund till Radiosporten.

Han är inne på att ett målflyt bara kommer och inte går att tvinga fram.

– Nej då hade jag gjort väldigt många mål utan det gäller att ha tålamod och försöka hitta rätt plats på isen där du kan göra mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".