VästeråsIrstas åker ur elitserien efter bara en säsong. Foto: Johan Bengts.
Handboll

VästeråsIrsta åker ur elitserien i handboll

Andreas Bamberg: "Skittråkigt just nu"
3:23 min

Återkomsten i handbollens elitserie blir bara ettårig för VästeråsIrstas herrar. Trots seger hemma mot Malmö så blev degraderingen klar då Aranäs besegrade tabelltvåan Kristianstad.

– Det är skittråkigt just nu. Vi gör en bra insats idag, men det är ändå 26 dåliga insatser man bli påmind om idag och det är därför vi åker ur, säger kantspelaren Andreas Bamberg.

VästeråsIrsta gjorde vad de skulle hemma mot Malmö och vann med 31-26, men det stod klart tidigt under onsdagskvällen att det inte skulle ha någon betydelse.

Rapporterna från Kungsbacka avslöjade att Aranäs överraskande körde över tabelltvåan Kristianstad och var på väg att ta de poäng som krävdes för att skicka VästeråsIrsta ner i allsvenskan.

Trots att Kristianstad jagar seriesegern i elitserien så vann Aranäs med hela 26-14.

– Det är anmärkningsvärda siffror, men det är inget jag lägger någon större vik vid utan det är vår prestation över en hel säsong som gör att vi åker ur, säger Andreas Bamberg.

Varför blir det bara ett år i elitserien?

– Vi har hamnat i helt otroliga svackor som inte varat i bara en eller två matcher utan snarare i månader som vi har haft jättesvårt att ta oss ur och vi har fått brottats med mentala problem som vi inte kunnat hantera vilket ställt till det för oss.

Även om det återstår en omgång så kan inte VästeråsIrsta nå kvalserien utan får börjar om i allsvenskan nästa säsong.

Det finns dock ett hopp att få fortsätta i högsta serien med tanke på att både Hammrby och Aranäs brottas med ekonomiska problem och riskerar bli av med elitlicensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".