Marcus Söderkvist i VIK. Foto: Johan Bengts/SR Västmanland
Ishockey

VIK:s trotjänare laddad inför kvalseriepremiären

"Vi inte nöjda på något sätt"
4:35 min

I kväll börjar kvalserien i ishockey där VIK Hockey är med och slåss om två platser till nästa års elitserie. Senast VIK var med i kvalserien var för fyra år sen och då slutade laget sist. En av få i dagens lag som fanns med då är trotjänaren Marcus Söderkvist, som spelat i VIK i 13 år.

Marcus Söderkvist säger VIK är hungrigare denna gång, än förra gången de tog sig till kvalspelet.

– Vi var nästan lite nöjda när vi gick till kvalserien, vi tappade det lilla suget som man behöver ha för att ta sig långt i kvalserien. I år är det lite annorlunda känns det som, nu är vi där och nu är vi inte nöjda på något sätt utan nu ska vi göra någonting bra av det här och försöka lyckas, säger Marcus Söderkvist.

Kvalserien drar igång ikväll och VIK börja borta mot Rögle. Hela kvalserien omfattar tio omgångar och de två främsta får alltså spela i elitserien till hösten. För Marcus Söderkvist är målet självklart att VIK ska vara ett av de två lag som tar steget upp.

– Det är ju det man vill åstadkomma, att få lyckas hela vägen. Det skulle vara oerhört stort. 

– Jag skulle nog stå och gråta tror jag, säger Marcus Söderkvist till P4 Västmanland.

Sveriges Radio sänder alla matcher i kvalserien i sin helhet på webben sverigesradio.se/hockey och i mobilen via applikationen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".