Champagne i glas. FOTO: Karin Grip/SvD/Scanpix
Västerås

Guldstänksgalan firade 10 år

På torsdagskvällen var det Guldstänksgalan i Västerås för tionde året och en rad företagare prisades. Priset till "Årets nystartare" gick till Niklas Hellberg och Mattias Fellenius som startat en tjänst på internet som ska hjälpa till att pressa ner pensionsavgiften.

– Det är en väldigt stor ära och när man startar upp en tjänst så tror man aldrig att man ska få ett så stor gensvar, säger en glad Mattias Fellenius dagen efter galan.

Mattias Fellenius säger att han tycker att svenskar är väldigt ekonomiska och är duktiga på att pressa ner bolåneräntan men att vi inte bryr oss om våra pensionsavgifter.

– Nio av tio svenskar kan idag sänka sin pensionsavgifter så att man har mer kvar till sin egen pension och mindre till avgifter.

Så det här är en tjänst som att du kan jämföra räntor och avgifter?

– Det är enkelt att bara gå in och anmäla sig kostnadsfritt och där då tjänsten tar reda på hur just du som individ betalar och vad kan du göra för att sänka din avgift, säger Mattias Fellenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".