1 av 2
Platschefen Anders Thunström, Motala Trains VD Michael Olsson, Styrelseordförande Anders Holm, Västerås stads näringslivsdirektör Conny Petrén och MPA Målarprouktions VD Stefan Jansson står i i lokalen där Motala Train ska starta verksamhet med 25 anställda. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
2 av 2
"Hmmm.... det här ser bra ut..."
Västerås

Motala Train till Västerås - 25 jobb till sommaren

25 nya arbetstillfällen skapas i Västerås i år när Motala Train etablerar sig i Västerås. Det blev klart sedan hyreskontraktet undertecknats tidigare i dag.

– Det är en väldigt bra etableringsort med mycket bra fordonstrafik. Det finns dessutom mycket kompetent personal att rekryterar i Västerås. Det säger Michael Olsson, VD för Motala Train AB.

Verksamheten beräknas starta i juni i år i nya lokaler i industriområdet i hamnen i Västerås. Hyresvärd är MPA Måleriproduktion.

Man kommer att syssla med underhåll och ombyggnad av tåg. Företaget har fått en order som säkrar sysselsättningen året ut.

Motala Train räknar med att nya order ska flyta in framöver som håller produktionen igång. Om ett par år hoppas man kunna utöka antalet anställda till det dubbla - 50 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".