Lotta Gröning debattör från Norberg. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
TACKLINGEN

Lotta Gröning: Är vi dumma?

Tacklingen med Lotta Gröning
3:02 min

Efter larmen om hästkött i maten och färgad fläskfilé så verkar vi svenskar tugga på som om ingenting har hänt. Det upprör debattören Lotta Gröning som ifrågasätter dubbelmoralen när vi jagar billig mat samtidigt som vi vräker ut pengar på märkesjeans och dyra semesterresor.

"Vi jagar den billigaste maten samtidigt som vi köper märkesjeans för flera tusen och gärna tar semesterresan till Thailand. Av någon anledning tycker vi att det vi äter inte ska kosta någonting".

"I Storbritannien blev det folkliga protester efter beskedet om hästkött i maten. Folk slutade köpa halvfabrikat och de som odlade lokalt sålde mer varor på en vecka än vad de tidigare gjort på ett helt år".

Vad tycker du?

Gör din röst hörd!

Ring in till programmet tisdag 07.15-07.30 eller 08.45-09.00 021-495 25 25 eller tyck till när som helst på dygnet i kommenteringsfältet, på vår Facebooksida eller e-post till: p4vastmanland@sverigesradio.se

Relaterat

Mer om Tacklingen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".