Sol-Britt Karlsson måste ha mobilen liggandes i tvättstugan för att ha mottagning. Foto: Samuel Sillén
Kartläggning

Sol-Britt i Irsta kan bara ringa i tvättstugan

"Jag får lägga örat mot luren mot bänken"
1:30 min

P4 Västmanland kartlägger hur telefonin fungerar i Västmanland, tillsammans med er lyssnare. I bland annat centrala Västerås finns platser där mottagningen är mycket dålig. Och i Irsta måste Sol-Britt Karlsson gå ner i tvättstugan för att kunna ringa. Hör av dig du också och berätta hur täckningen är!

Sol-Britt Karlsson bor i Irsta utanför Västerås. Trots att hon bor mitt i samhället måste hon ha mobilen ligga på ett speciellt ställe för att hon ska ha mottagning.

– Jag kan bara stå i tvättstugan, på ett ställe. Annars tappar jag bort samtalet, säger Sol-Britt Karlsson, som måste lägga telefonen på en bänk och luta sig fram för att kunna prata.

Det här är ett problem som nog många känner igen sig i, att man måste placera mobilen på ett visst ställe för att den ska ha mottagning. Flera har säkert fått stå i ett specifikt fönster eller hålla armen på ett speciellt sätt för att få mottagning.

Det är också en verklighet som flera av de lyssnare som har hört av sig till oss berättat om. Sol-Britt Karlsson säger att det har varit problem med telefonin ända sedan hon flyttade till Irsta.

– Vi flyttade hit 1980 och det har varit problem sedan dess.

Vad tycker du att man borde kunna göra?

– Ja, antingen måste det ju bli ändring på det eller så måste jag byta operatör helt enkelt, säger Sol-Britt Karlsson.

Kan du ringa där du bor?

#text=5471091#

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".