Anders Lundin. Foto: Jessica Gow / Scanpix
Musik & teater

Anders Lundin - från Allsång på Skansen till Saga Bio i Hallstahammar

"Det är vitkigt att sångerna är personliga"
8:33 min

I dag gav programledaren Anders Lundin sin föreställning "På tu man hand" på Saga Bio i Hallstahammar. Trots att föreställningen är en kontrast till de stora produktioner han medverkat i tidigare genom åren, är just den här typen av förställningar bland det roligaste som går att göra.

– Det är lite som ett "sommarprat". Jag varvar berättelser med musik och sång från albumet som släpptes för fyra år sedan.

Anders Lundin har flera olika projekt på gång samtidigt. När han inte lyckas boka in sin föreställning i någon lucka i schemat står han på scenen i föreställningen REA - roligt, elakt, aktuellt, eller så är han programledare för det nya programmet "Det hände här" som sänds i SVT.

– REA har jag ju gjort i femton år och äntligen kommer vi att lämna Stockholm och ge oss ut i landet. Men att få göra de här mindre föreställningarna är ändå det bästa. Då har jag kontroll över allt och det gör ingenting om det blir lite fel.

I de stora produktionerna som Robinson och Allsång på Skansen går man in i en roll och allt måste klaffa, berättar Anders. I föreställningen "På tu man hand" har han mer kontroll över helheten och kan vara sig själv på ett annat sätt. I den här formen kan han ta upp och säga det ingen annan säger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".