Fr v Birger Jonsson, Kjell Nordin, Anna Belinki, Peter Lundquist, Peter Brandt och Haci Aslan är några av styrelsens ledamöter. Foto: Erik Eklund/vskfotboll.nu.
FOTBOLL

Birger Jonsson tillbaka i VSK Fotbolls styrelse

"Det finns en potential"
1:30 min

Västerås SK har ju haft en del problem de senaste åren. Det gäller ekonomiskt trassel, tränarbyten, spelarflykt och krav på styrelsens avgång. Men trots problemen kommer nu Birger Jonsson, som var ordförande i klubben åren 1999 till 2005, tilllbaka. På årsmötet igår blev han invald i styrelsen, efter flera års frånvaro.

– Det känns som en utmaning och det känns som om det finns en helt annan bas i klubben idag med en akademiverksamhet som är bred och stark. Det är väl lite grann det som triggar mig, säger Birger Jonsson.

Han är alltså är tillbaks i VSK Fotbolls styrelse igen, efter sju års frånvaro. Men det är inte bara akademin som lockar:

– Nej, det är naturligtvis verksamheten i hela föreningen.

– På sikt också att vara med i ett läge där vi kanske kan utveckla en ekonomi över tid och med ett starkt tålamod föröka utveckla organisationen i föreningen.

Klubbens skuld på ungefär 2,5 miljoner kronor har inte minskat sedan det allvarliga läget för ett halvår sedan, men Birger Jonsson ser ändå ganska positivt på framtiden.

Han anser att klubben har gjort ett bra jobb med ekonomin:

– Det har väl varit svåra år och det senaste året har varit tufft, med det jag har fäst mig vid är att man har jobbat väldigt hårt med med kostnadssidan.

– Det finns en potential att utveckla det, säger Birger Jonsson till P4 Västmanland.

Peter Brandt fick fortsatt förtroende som styrelseordförande i VSK Fotboll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".