Person som röker / Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE / Scanpix
Sala

Lärare avstängd efter att ha gett cigarett till 15-åring i Sala

En lärare i Sala är nu avstängd efter att ha gett en cigarett till en 15-årig elev. Läraren har sagt att hon kände sig hotad av eleven, och att det var därför hon gav honom en cigarett.

Det var för några veckor sedan som händelsen inträffade.

Strax efteråt stormade föräldrar in i klassrummet och ska bland annat ha sagt till läraren: "Hoppas dina barn dör i cancer".

Läraren har inte jobbat på några veckor, och händelserna polisutreds.

– Vi som fack ser det här väldigt allvarligt. Vi utför ett arbete och då förväntas vi att vi bemöts av både föräldrar och samhället med respekt för det arbete vi utför. Det säger Ulf Westman, Lärarförbundet i Sala.

Han vill inte uttala sig om den nu avstängda läraren. Men han säger att han nu håller på och diskuterar den här frågan med läraren och arbetsgivaren och att han än så länge är nöjd med kommunen hanterat frågan så här långt.

Även skolchefen ser allvarligt på händelsen.

– Det största misstaget är att man går in i skolan och fortsätter sitt arbete som vanligt utan att kontakta vare sig rektor eller arbetskamrater om man nu har upplevt att man blir hotad. Det säger skolchefen i Sala, June-Anne Wincent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".