Henrik von Eckermann, en av Sveriges största stjärnor inom banhoppning.

Toppryttaren Henrik von Eckermann mutar hästar med morötter

"Folk är väl lite nyfikna på vad jag lärt mig "
2:11 min

Toppryttaren Henrik von Eckermann är i Strömsholm i dag för att dela med sig av sina hästhemligheter till 400 ridintresserade från hela landet. En morot är det som funkar bäst, påstår han.

En halv miljon svenskar ägnar sig åt ridning - som fritidsintresse eller genom tävling. En riktig folksport alltså, som får ganska blygsamt utrymme i medierna. I dag samlas i alla fall över 400 ryttare och ridintresserade från hela landet i Strömsholm för att delta i en masterclass, eller clinic, som det heter på fackspråk, med Henrik von Eckermann.

Det är första gången som Henrik von Eckermann delar med sig av sina hemligheter inom hästhoppning. Han bor till vardags i Düsseldorf, och är en av Sveriges bästa ryttare inom banhoppning. I april är han en av fyra svenska ryttare som deltar i världscupfinalen i Göteborg.

-– Det är väldigt inspirerande och spännande. Det är tre-fyra veckor kvar så det finns lite tid att tänka på det, säger Henrik von Eckermann.

I dag ska Henrik von Eckerman ge sina bästa träningstips för unghästar. Och det finns ett klassiskt knep för att få hästen att göra som man vill, menar han:

-– En morot funkar bäst!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".