Statsvetaren Terence Fell delar ut veckans Tackling. Foto: Terje Lund/SR Västmanland
TACKLINGEN

Terence Fell: Det är ett skolpolitiskt fiasko

Tacklingen med Terence Fell
3:04 min

Högskolorna och samhället hotas av att färre och färre studenter tar examen och att de som gör det  inte håller lika hög nivå som tidigare utexaminerade. I Tacklingen går Terence Fell, statsvetare på Mälardalens högskola hårt åt skolpolitiker och i synnerhet de på riksnivå.

Under tisdagsmorgonen delades den tredje Tacklingen ut. P4 Morgons nya programpunkt. Gäst var Terence Fell:

– Med full kraft och utan hänsyn till vederbörandes känsla för smärta, tacklar jag på samtliga av det senaste decenniets skolpolitiker och i synnerhet de på riksnivå.

"Ni har på bara ett tiotal år tagit någonting som Sverige stolt framhävde inför hela världen och förvandlat detta till ett fiasko! Ja, det jag pratar om förstås är det svenska utbildningssystemet.

Idag vet vi att många nyblivna studenter har läs- och
skrivkunskaper som motsvarar vad vi skulle förvänta oss från en 13-åring.

Det handlar om alltifrån studenternas dåliga grammatiska kunskaper till att de inte förstår enkla instruktioner och exempelvis inte vet vad enkla begrepp som ”inledning” betyder!

Om syftet hade varit att fördumma en hel generation så fort

som möjligt har Ni lyckats göra detta, och med bravur"

Vad tycker du?

Gör din röst hörd!

Ring in till programmet tisdag 07.15-07.30 eller 08.45-09.00 021-495 25 25 eller tyck till när som helst på dygnet i kommenteringsfältet, på vår Facebooksida eller e-post till: p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".