BANDY

Ted Andersson blir sportchef för Bandyförbundet

"Jag ska finnas till som en resurs helt enkelt"
1:31 min

Västanfors- och Västeråslegendaren Ted Andersson blir sportchef i Svenska Bandyförbundet. Det är en nyinrättad tjänst, där han bland annat ska ansvara för att rekrytera förbundskaptener. Tidigare var Ted Andersson mittfältare i VSK Bandy.

– Det känns som ett hedersuppdrag. Ett stort förtroende att få ett sånt här uppdrag, säger Ted Andersson

Rollen som sportchef kommer bland annat att innehålla uppgifter som att vara ett sportsligt bollplank till samtliga förbundskaptener i Sverige och även vara med i rekryteringen av just förbundskaptener. Han kommer även att finnas med under VM som en resurs för att hjälpa till att ge landslagstruppen lugn och ro.

Under året som varit har Ted Andersson haft en liknande roll i VSK Bandy där han varit en så kallad "Players manager", en roll som han kommer att fortsätta att ha parallellt med hans nya uppdrag.

– Förmodligen är både tjänsterna i sig väldigt utvecklande.

De senaste säsongerna har det varit dåligt med VSK-spelare i landslaget men där kommer Ted Andersson inte kunna hjälpa till med.

– Det kan de nog bara själva göra något åt, säger 40-årige Ted Andersson som bland annat har fem SM-guld och 40 A-landskamper på meritlistan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".