1 av 6
Cheyenne Olander producent för gycklargruppen Trix. Foto: Ninni Udén.
2 av 6
Trix Teater. Foto: Ninni Udén.
3 av 6
Trix Teater. Foto: Ninni Udén.
4 av 6
Kontoret på Trix Teater. Foto: Ninni Udén.
5 av 6
Cheyenne Olander på Trix Teaters kontor. Foto: Ninni Udén.
6 av 6
Hattlampor tillverkade av Cheyenne Olander. Foto: Ninni Udén.
Västmanlandkorrespondent

Cheyenne Olander om livet som producent för Gycklargruppen Trix

"Cheyenne från Köttkulla förälskade sig i Västerås"
14 min

Veckans Västmanlandkorrespondents väg till Västerås är brokig och i delar både sorglig och utmanande. Men Cheyenne Olander själv menar att allt som hänt henne också är anledningen till att hon hamnat just där hon är i dag, som producent för gyklargruppen Trix i Västerås.

– Jag hade ingen anknytning till Västmanland för fyra år sedan, då hade jag faktiskt aldrig ens varit här, däremot så kände jag gycklargruppen Trix. Eftersom jag var arbetslös nappade jag på ett förslag via facebook där jag fick frågan om jag ville komma och provjobba: "Sova på soffan, 30 dagar utan lön och öppet köp".

Med bruten fot körde Cheyenne från Malmö till Västerås, bodde på en soffa ihop med hunden Baloo och hoppad runt på ett ben den första månaden. Hon gillade Västerås, med vattnet och båtarna, så mycket att hon blev kvar.

– Fast jag tycker allra bäst om vinternuppställningsplatserna ute vid gamla värmeverket. Jag älskar att åka dit och när jag hade båten där så åkte jag dit, åt lunchlåda och pillade lite på båten. På vintern så är ju alla de här farbröderna och tanterna där och skottar lite, har med sig varm choklad och berättar gamla båtminnen.

Höjdpunkten i livet som producent är sommaren. Den tillbringar hon i huvudsak på Gotland där hon sköter marknadsföring, ljus och ljud för föreställningarna som Trix ger i en av de gamla ruinerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".