Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
PÅSKPANEL

Påskpanelen på plats i P4 Morgon

Publicerat torsdag 28 mars 2013 kl 08.09
1 av 6
Godistest. Foto: Jenny Rask/SR
2 av 6
Påskpanelen. Foto: Jenny Rask/SR
3 av 6
Chokladäggen vann godistestet före påskskummet och dragéäggen. Foto: Jenny Rask/SR
4 av 6
Tekniker Nabaz Moheden, programledare Cecilia Tiberg och Liselotte Karlsson. Foto: Jenny Rask/SR
5 av 6
Producent Jenny Rask förbereder morgonens sändning. Foto: Nabaz Moheden/SR
6 av 6
Glupsk redaktion. Igår fanns här 5 kilo godis. Foto: Jenny Rask/SR

Under skärtorsdagen gästades P4 Morgon av Sara Secund präst och komminister Västerås domkyrkoförsamling, Eric Acar, fotbollstränare för division-ett laget Västerås SK och Tim Stadin, kock på restaurang Frank i Västerås. De pratades påsktraditioner, lamm, gubbröra, ägg, fotboll och kyrkan bland annat. 

Påskpanelen utsåg även påskäggets godaste godis. Trion fick provsmaka tre klassiska påsksorter och chokladäggen segrade.

15 poäng till chokladäggen
7 poäng påskskum
5 p dragéägg

Lammskola med Tim Stadin, kock på restaurang Frank i Västerås

Ställ ugnen på 130 grader

Stek/Bryn köttet och krydda det rikligt med salt och peppar.

In i ugnen med en termometer.

Lammstek:
Vid 55 grader får du ett rött kött
Vid 62 grader ett rosa kött
och vid 69 grader blir lammet välstekt

Lammfilé:
52 grader - rött
57 grader - rosa
65 grader - välstekt

Om lammet är fryst - tina det mycket långsamt!
Välj gärna en lägre ugnstemperatur och låt lammet tillagas under en längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".