1 av 2
Var är vår idrottshall? Ola Saaw (M) vill veta mer. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
2 av 2
Vet saker som inte alla andra vet. Foto: Camilla Olsson SR
Köping

Politiskt gnabb om idrottshall i Köping

Ola Saaw vill veta hur förslaget ser ut
1:31 min

Moderaten Ola Saaw kritiserar Socialdemokraterna för att mörka planerna på en ny idrottshall. Det har snart gått två år sedan man beslöt att utreda frågan. Och det förslag som finns har inte redovisats, säger Ola Saaw.

– Jag fick höra att det hade funnits ett förslag som de två i presidiet hade tyckt var för dyrt och så ville man se ett nytt förslag, säger Ola Saaw (M).

Han syftar på Socialdemokraternas två kommunalråd, Elizabeth Salomonsson och Roger Eklund. Ola Saaw vill därför veta varför ingen återrapportering har skett och hur förslaget ser ut.

Det var i juni 2011 som kommunen beslöt att utreda om det är möjligt att bygga en ny idrottshall i Köping. Tjänstemännen fick i uppdrag att kolla vad det skulle kosta, var hallen kan ligga, och så vidare.

Svaret som Socialdemokraterna har lämnat går dels ut på att det är en stor utredning som tar tid, dels har det dykt upp andra, mer akuta, frågor som man var tvungna att lösa först.

– Vi har stora åtaganden att se till att alla barn som behöver det får en plats i förskolan. Vi har fått prioritera projektering av ett antal förskolor och därför har idrottshallen fått stå tillbaka något. Det säger socialdemokraten Elizabeth Salomonsson.

Frågan är dock i högsta grad levande, försäkrar hon.

– Vi hoppas det ska komma fram flertalet av de svar vi har innan sommarupphållet. Om det är helt färdigt då vågar jag inte lova, men delar av utredningen ska definitivt kunna presenteras, säger Elizabeth Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".