1 av 2
Hälla Shopping. Foto: Linnéa Pettersson/SR.
2 av 2
IKEAs gamla lokal på Hälla i Västerås. Foto: Linnéa Pettersson/SR
HÄLLA

Hälla kan få nya butiker i IKEA:s tomma lokaler

"Vi får hoppas att det är verklighet den här gången"
2:11 min

Efter flytten av IKEA-varuhuset från Hälla till Erikslund i Västerås har lokalerna på Hälla stått tomma, men nu ser det ut att vara ändring på gång.

IKEA centralt bekräftar att de vill att ett antal butiker ska hyra det gamla varuhuset men säger också att ingenting är färdigförhandlat.

Planen är att hyra ut huset till 6-8 andra butiker. De som P4 Västmanland har pratat med säger att det ännu inte finns hyresgäster till alla de tänka butikerna. 

Anders Bokström på Ikea Fastigheter säger till VLT att de hoppas på att vara klara så de nya butikerna ska kunna flytta in efter nästa sommar.

Peter Larsson som är centrumledare för Hälla shopping tar de nya uppgifterna med ro även om han hoppas på att det blir butiker i Varuhuset.

– Det är ju bra att IKEA gör något och så får vi hoppas att det är verklighet den här gången att man verkligen ser till att det blir något i den här fastigheten för det kommer att hjälpa hela Hälla. Blir det av så är det bra, säger Peter Larsson.

För att Ikea ska få bygga om varuhuset och öppna upp en ingång till varje butik så behöver de ett byggnadslov. För en tid sen så avslog kommunen en ansökan när Hälla shopping ville bygga om.

När det gäller det här med byggloven så är det inte samma sak som när Hälla shoping ville bygga om.

Enligt Magnus Edström, miljöpartistisk ordförande i byggnadsnämnden, så kommer Ikea:s ombyggnad bli ett mycket mindre ärende.

– Det är två ganska olika ärenden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".