Handboll

VästeråsIrsta föll tungt i andra kvartsfinalen

Sonja Koskinen: "Klart vi kan vända"
2:54 min

VästeråsIrsta var nära att kvittera i kvartsfinalserien mot Skuru. Men trots en bra match så vann Nackalaget med tre bollar och leder nu med 2-0 i matcher.

I början av den andra kvartsfinalen såg det ut som att favoriterna Skuru skulle gå ifrån direkt.

Men efter en svag inledning vaknade VästeråsIrsta och jämnade ut spelet och det var likaläge efter den första halvleken.

I den andra gjorde Skuru det första målet men sen tog hemmalaget över kommandot och vid ett tillfälle så ledde VästeråsIrsta med tre bollar.

Men Skuru kom tillbaka och med tio minuter kvar att spela så var de ikapp igen och då visade det sig att de var starkarre i slutet.

Med tre minuter kvar att spela brände VästeråsIrsta chansen att kvittera och i stället så ryckte Skuru ifrån och avgjorde.


Västerås Irsta-Skuru 27-30 (14-14)
Västerås Irsta: Lina A Karlsson 12 (3), Emma Danielsson 6, Hanna Barrögård 4, Elsa Pettersson 3 (1), Gabriella Skogsberg, Ellenor Åström. Skuru: Johanna Westberg 8 (3), Emelie Westberg 7, Lina Hawia 4 (4), Lova Liif 3, Carin Strömberg 2, Kristin Nordström 2, Madeleine Östlund 2, Emma Hawia, Hanna Åhlén.
Publik: 342.
Skuru leder med 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".