Johanna von Wowern, pressekreterare vid polisen i Västmanland. Foto: Eva Kleppe/SR
Västerås

Bilvandaler i Västerås

"I nuläget har vi inga misstänkta"
1:11 min

Vandaler har den senaste veckan förstört ett stort antal bilar i de östra delarna av Västerås. Men Johanna von Wowern på Polisen i Västmanland tycker inte att man behöver vara orolig.

– Den här typen av händelser är ju väldigt ovanliga, att det sker flera skadegörelser på samma plats, så det tycker jag inte man behöver vara. Personalen i yttre tjänst är ju väl medveten om att det här har hänt och vi är ju synliga på de ställen där brottsligheten är som störst, säger Johanna von Wowen.

Det var natten mellan den första och andra april som flera bilägare på Bjurhovda fick sina bilar vandaliserade. Sönderskurna däck, krossade rutor och borttagna registreringsskyltar. Och två dygn senare sker samma sak igen, denna gång på östra Malmaberg.

Hittills har polisen fått in ett trettiotal anmälningar, men Johanna von Wowern säger att det kan röra sig om fler eftersom det kan finnas personer som har sina bilar parkerade där och ännu inte upptäckt skadegörelsen.

Kopplar ni samman de här händelserna?

– Vi tittar ju givetvis på de här brotten gemensamt. Men det är heller ingenting vi vill låsa oss vid i nuläget.

Har ni några misstänkta?

– I nuläget har vi inga misstänkta, men vi genomför ju en rad polisiära åtgärder för att få fram vem som kan ligga bakom det här, säger Johanna von Wowern på polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".