Björn Nordén. Foto: Maria Edlund/SR.
Tacklingen

Björn Nordén ilsknar till i Tacklingen - Unga arbetslösa tar bara "feta" jobb

Tacklingen med Björn Nordén
3:12 min

Arbetsgivare som inte hittar personal för att jobben inte är tillfredställande nog för arbetslösa ungdomar får Björn Nordén, verksamhetschef på Jobba i Västerås, att ilskna till i Tacklingen i P4 Morgon.

"I Blekinge råder landets största arbetslöshet bland ungdomar. Ändå berättar arbetsgivare att dom inte kan hitta personal och några uttryckte till och med att dom skulle kunna ha dubbelt så många anställda. Och då pratar vi inte om dom branscher där för få utbildar sig till och istället siktar på att bli idolvinnare, nagelskulptörer och sportfiskeguider. Vi talar om instegsjobb.
Skälen? För dålig lön är det vanligaste. 105 kronor i timmen, dvs ca 17 300 kronor i månaden är för lågt. Att det är tråkigt kommer sen. ”Då går jag hellre hemma.”
Hur är det möjligt? Hur kan vi ens tillåta det här?
Och det värsta av allt är att hela vuxenvärlden dessutom skyller på varandra"

Björn Nordén i Tacklingen i P4 Morgon tisdag 9 april.

Tacklingen i P4 Morgon

Tisdagar kl. 07.15.
Gör din röst hörd!
Ring in till programmet
07.15-08.00 021-495 25 25 eller lämna din åsikt i kommenteringsfältet, på vår Facebooksida eller e-post: p4vastmanland@sverigesradio.se

Mer om Tacklingen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".